Κυριακή, 3 Μαΐου 2015

ΦΑΡΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

1ο Δημοτικό Αγίας Παρασκευής

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Αγαπητοί γονείς,

Το σχολείο μας έχει προγραμματίσει, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων, την Τρίτη 5-5-2015 να παρακολουθήσουν οι μαθητές θεατρική παράσταση με θέμα:

Η Φάρμα του διαδικτύου   

Μία θεατρική παράσταση για το πώς μπορούν τα παιδιά να χρησιμοποιούν σωστά το διαδίκτυο. Να προστατεύουν τα προσωπικά τους δεδομένα και να σέβονται την ιδιωτική ζωή τρίτων. Να ξέρουν πώς θα αντιμετωπίσουν περιστατικά παρενόχλησης ή γελοιοποίησης. Στόχος του έργου είναι να βοηθήσει τα παιδιά να αποκτήσουν από μικρά τις δεξιότητες εκείνες που θα τα ενδυναμώσουν, ώστε να πλοηγούνται στους εικονικούς κόσμους με κριτική σκέψη. Οι ήρωες είναι δυο παιδιά, ο Νικόλας και η Νίκη, που  ζουν μαζί με τους γονείς τους στη φάρμα, όπου μεγαλώνουν δίπλα στα αγαπημένα τους ζώα. Όλοι μαζί σερφάρουν στο διαδίκτυο.
Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να είναι ενημερωμένα για θέματα που δημιουργούνται από την ανεξέλεκτη χρήση του διαδικτύου, αλλά και γενικότερα από τη συστηματική και κατ΄επανάληψη κατάχρηση της ανισορροπίας της δύναμης μεταξύ ατόμων. Τα παιδιά που βρίσκονται σε τέτοια θέση είναι επίσης πολύ σημαντικό να μιλάνε  και να ζητούν βοήθεια από τον γονέα και τον εκπαιδευτικό τους. Αυτό, όμως, απαιτεί να έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη τους ώστε   να μπορέσουμε γονείς και εκπαιδευτικοί να λειτουργήσουμε  προληπτικά και παρεμβατικά.
Η προσπάθεια αυτή πρέπει να είναι συλλογική. Απαιτεί συνεργασία εκπαιδευτικών, γονέων και αξιοποίηση των αρμόδιων θεσμοθετημένων φορέων. Όλοι μαζί μπορούμε.
Η Γραμμή Βοηθείας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλoύς Διαδικτύου: 210 6007686 
Λειτουργεί καθημερινές και ώρες 9:00 - 17:00. 
Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS: 1056», ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: sos1056@hamogelo.g


Αργώ: Κέντρο πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχικής Υγείας των Δήμων Χολαργού – Αγίας Παρασκευής: 210 6561466, 210 6520505


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου