Τρίτη, 10 Ιουνίου 2014

Ολοήμερη επίσκεψη της ΣΤ' τάξης στο Λαύριο και το Σούνιο !

Την Τρίτη 10-6-2014 τα 2 τμήματα της ΣΤ' τάξης του Σχολείου μας επισκέφθηκαν το Λαύριο και το Σούνιο ! Κατά την ξενάγησή τους από τους υπεύθυνους του ΚΠΕ Λαυρίου στον χώρο του Τεχνολογικού-Πολιτιστικού Πάρκου, οι μαθητές βίωσαν τη μακραίωνη ιστορία των μεταλλείων Λαυρίου και γνώρισαν την αρχική αξιοποίηση του υπεδάφους από τους Αρχαίους Αθηναίους έως την εκμετάλλευση στα νεότερα χρόνια, τόσο από την εταιρεία του Ιταλού Σερπιέρι όσο και από την Γαλλική Εταιρεία και, τέλος, από την Ελληνική Εταιρεία Μεταλλευμάτων (έως το 1989). Σήμερα, το ΤΠΠΛ βρίσκεται υπό την αιγίδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. 
Στη συνέχεια,
αφού επισκέφθηκαν το λιμάνι του Λαυρίου, παρατήρησαν τη συνέχιση της νεοκλασικής αρχιτεκτονικής σε ολόκληρη την παλιά πόλη, καθώς και τα μεταλλευτικά υπολείμματα στην παραλία.
Επόμενος σταθμός ήταν το Σούνιο, όπου τα παιδιά θαύμασαν τον αρχαιολογικό χώρο με αποκορύφωμα τον ναό του Ποσειδώνα, για τον τρόπο κτίσης του οποίου πληροφορήθηκαν σημαντικές λεπτομέρειες με την ξενάγηση που έγινε από τον Δ/ντή του Σχολείου κ. Δημαράκη Σταύρο.
Οι μαθητές κατέληξαν στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης "Το ξένοιαστο μελίσσι" όπου γευμάτισαν και ψυχαγωγήθηκαν.

  

                                                  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου